Prvi Srpski Autobus

Posted | 3 comments

Nije onaj iz kultnog filma “Ko to tamo peva” ali je jednako zanimljiv i gde god da se pojavi privlači pažnju prolaznika.

Reč je neobičnom autobusu marke “Praga”, iz 1939. godine. Licencu za Praga RH kupila je IMR u Rakovici 1938. godine i po pojedinim izvorima to je prvi autobus proizveden u Srbiji i Jugoslaviji.  Motor koji poseduje je najjednostavniji, šestocilindrični, prvi proizveden u staroj Jugoslaviji. Putovanje ovim prevoznim sredstvom, uprkos brzini od 20-30, najviše 50 kilometara na sat, koliko može da razvije, uvek je zanimljivo.

Upravo ovaj autobus koji je Vama na raspolaganju je jedini takav primerak u voznom stanju (postoji još jedan, ali je u muzeju u Češkoj). 2005. godine  je osvojio prvu nagradu u Bratislavi na izložbi starih vozila.
Ukoliko volite originalnost i nešto drugačije, toplo preporučujemo ovaj autobus da iznajmite za dolazak na maturu, koji niko nikad neće zaboraviti… Ili možda želite da iznenadite buduću mladu ili budućeg mladoženju kolektivnim prevozom na momačko (devojačko) veče.

Na Vama je da odlučite za šta Vam najviše odgovara, a na nama da Vam to obezbedimo.

Cena iznajmljivanja Prvog Srpskog Autobusa:

Iznajmljivanje do 4 sata 300€

prvi srpski autobus oldtajmer

prvi srpski autobus oldtajmer

prvi srpski autobus oldtajmer

prvi srpski autobus oldtajmer

Da li vam se sviđa? Podelite sa prijateljima...

3 Comments

  1. Dobar dan htela sam pitati koliko kosta prevoz sa vozilom iz strahinice bane do milisevske u beogradu? Slavimo devojacko vece pa smo mislile tako da se provozamo do restorana

  2. postovani,
    molim vas za informaciju koliko mesta ima u ovom vozilu? Takodje, posto je svadba van Beograda, da li se naplacuje vreme od polaska iz Beograda do povratka ili vreme boravka kod nas tj. period koriscenja?
    Hvala unapred na brzom odgovoru!
    Pozdrav!

  3. Dobar dan! Koliko bi kostala voznja ovim autobusom od vracara do zemuna? I koliko ljudi moze da stane u autobus? Pozdrav

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better

Twitter

Facebook

Google+

Social PopUP by SumoMe